KUTYAOVI
A kaposvári Camelot KSE kutyaiskolában nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kölyökkutyák szabadon -mégis kiképzésvezetői felügyelettel szocializálódjanak, a korosztályuknak megfelelő társakkal. A felnőtt kutyák kiképzésének szüneteiben mindig lehetőséget biztosítunk a játékra. Természetesen előzetesen felmérjük a kutyák vérmérsékletét és temperamentumát az esetleges sérülések elkerülése miatt.
A kölyökkorban tapasztalt élmények, hatások a kutya életének meghatározó része, ezért fontos, hogy szakszerű felügyelet irányítása mellett a kölyökkutya minél több ingerrel találkozzon. Ezek a tapasztalatok alapozzák meg részben a felnőtt kutya viszonyát a környezetéhez, emberekhez és kutyákhoz. A szocializálás ezen időszakában tanul meg kommunikálni fajtársaival, ismerkedik meg környezetével (direkt módon különböző “akadályok” elé állítva), tanul meg viszonyulni az emberekhez és játékosan eltanul pár vezényszót.  Minden kölyköt a saját ütemében ismertetünk meg ezekkel az élményekkel, hogy a hétköznapokban a különböző szituációkra nyugodtan és magabiztosan reagáljon. Mindeközben a gazdikat is megismertetjük a kutyák világával és a nevelés alapjaival.

ENGEDELMES
Az engedelmességi gyakorlatok az általános jól nevelt kutya alap gyakorlatai, mindenki megtaníthatja kutyájával. A társas együttéléshez elengedhetetlenül szükségesek, hiszen egy jól nevelt kutyával nem csak könnyebb együtt bárhova elmenni, de még nagyobb öröm az élet.
A régi, hagyományos kiképzési módszerrel szemben nálunk nem csak csoportos foglalkozás keretein belül történik az engedelmes oktatás hosszú időn keresztül, hanem a kaposvári Camelot KSE kutyaiskolában egyéni, személyre szabott pályamunka is történik. Minden kutya és gazdi a saját tempójában halad, így a kiképzés végeredménye, célja egyénenként különböző lehet. Mindenki a maga belátása szerint dönti el, hogy mit szeretne elérni kutyájával. Ez lehet az alapvető szófogadás, fegyelmezettség elsajátítása, de aki kedvet érez hozzá, akár bele is kóstolhat a sportkutyázás világába.
A pozitív megerősítés alapján a kutya engedelmeskedni és örömmel dolgozni csak akkor fog, ha a gazda következetesen, tudatosan és mégis szeretettel tanítja meg arra, hogy mit, mikor, hogyan és miért lehet csinálni. Minden esetben, amikor jó kapcsolat alakul ki a kutya és a gazda között, a kutya a kielégültségét a gazda dicséretében, örömében találja meg. Tehát az engedelmesség alapja nem a drasztikus kényszerre épül, hanem sokkal inkább a kölcsönös szereteten, tiszteleten alapul. Ennek a kölcsönös szeretetnek, tiszteletnek az eredménye az engedelmesség.

AGILITY
Kaposváron és a régióban tudomásunk szerint egyedüliként a Camelot KSE kutyaiskolán van lehetőség szakképzett, elméleti és egyaránt gyakorlati területen tapasztalt kiképző segítségével ezt a kutyás sportot űzni.
Az agility ma már jól ismert szabadidős tevékenység Magyarországon. Az “agility” szó szerinti fordításban ügyességet, gyorsaságot, fürgeséget jelent, amely átvitt értelemben is igaz, hisz ez a sport gyors, ügyes és irányítható kutyákat igényel.
Angliából származik, lovasversenyek adták az ihletet John Gilbertnek (aki Magyarországon először 1999-ben tartott szemináriumot, melynek elvégzése elismeréseként Fazekas Ágnes kiképzésvezetőnknek hitelesítette kiképzésvezetői diplomáját) és Peter Lewis-nak, amiből nagy tömegeket vonzó sport lett. A kutya és az ember együttműködéséről szól, amiben a pontosság fontosabb a gyorsaságnál. A kis termetű és a nagy termetű kutyák ugyanazt a pályát futják, természetesen a méret ami a különbözőséget adja, 3 méretkategória létezik, mini, midi és maxi.
Ezt a sportot bármilyen fajtájú kutyával lehet űzni, sőt a keverék kutyákkal is. Fontos a motiválhatóság, tehát, hogy a kutya vagy a hasát szeresse vagy valamilyen kedvenc tárgya legyen, amiért cserébe hajlandó teljesíteni gazdája hóbortos kéréseit illetve az akadályokat. Kölyökkutyával optimálisabb, de felnőtt kutyával is el lehet kezdeni a tréningeket. A második legfontosabb -mint minden állattal űzött sportnál, hogy mi jól érezzük magunkat. Az első mindig a kutya.

FRIZBI (DOGFRISBEE)
Kaposváron és a környéken élő kutyák számára eléggé korlátozottak a lehetőségek mozgásigényük kielégítésére. Ha kutyánk számára szeretnénk megadni minden szempontból a legjobb életet, mindenképpen gondoskodnunk kell számára megfelelő mozgásról, tevékenységről. Ebben nyújt segítséget a kaposvári Camelot KSE kutyaiskola és felkészült kiképző gárdája.
A kutyák alapvető tulajdonsága az apportkészség, vagyis a legtöbb kutya kifulladásig képes a gazdi által eldobott labdát, vagy bármiféle tárgyat újra és újra visszahozni.
A frizbi egyik nagy előnye, hogy tulajdonképpen nem kell hozzá semmi, csak egy jó kedvű, mozgékony kutya, és néhány kutyák számára gyártott korong. Ez azért fontos, mert a kutyás korong olyan anyagból készül, ami nem törik, és nem okoz sérülést a kutyának. Mivel Kaposváron egyelőre nem lehet kereskedelmi forgalomban megtalálni az általunk is használt korongokat, így kutyaiskolánk kiképzői segítséget nyújtanak a beszerzésben is.
A frizbit bárhol gyakorolhatjuk, ahol elég hely áll rendelkezésre a dobáshoz. A játék lényege, hogy a kutya még a levegőben elkapja a korongot, és igyekezzen vele vissza a gazdihoz. A legtöbb kutya a maga örömére hamarosan rájön, hogy még izgalmasabb a dolog, ha felugrik, és a levegőből halássza le a frizbit, ezért aztán akrobatikus produkciókat is bemutatnak. A játék így kiválóan alkalmas a napi mozgás mellett szervezett sportolásra is.

ÜGYESSÉGI FELADATOK (DOG DANCING)
A különböző ügyességi feladatok megtanítása a hétköznapjaink felvidítása. A trükkök tanításának alapja a pozitív megerősítés, tehát a jól végrehajtott gyakorlatot jutalmazzuk – ellenkező esetben sincs büntetés, egyszerűen csak a kutya nem kap semmit. A kutya motiváláshoz használhatunk mindent, ami a kutyának örömet okoz: jutalomfalatot, csendes és sípoló játéktárgyakat, dicsérhetjük szóval és simogatással.
A Dog-dancing egy kutyás sport, melyben a kutya együtt mozog a gazdival zenére. Ez a sport nagymértékű koncentrációt és tökéletes összjátékot követel mind a kutya, mind az ember részéről. A gyakorláshoz nagy adag kitartás és türelem szükséges, a trükkök elsajátításához nagy kreativítással kutyaiskolánban nyújtunk segítséget.

RINGDRESSZÚRA
A kutya kiállításra való felkészítése következetes, rendszeres foglalkozást igényel. Nagy mértékben a gazdán (felvezetőn) múlik, hogy megfelelő tréningezéssel a kutya milyen sikerrel szerepel a kutyakiállításon. Függ a kutya viselkedésétől (közömbösnek kell lennie a többi kutyával szemben), és a bírálat perceiben a legjobb formáját kell mutatnia.

VIZSGAFELKÉSZÍTÉS
Kutyaiskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nálunk felkészített kutyák és gazdáik bemutathassák tudásukat vizsgákon is – amennyiben arra igény van. Házivizsgáinkon E (engedelmes) 1,2 ,3 szinten van lehetőség rá. MEOE (így az FCI) által elfogadott BH (Engedelmes és kísérőkutya) 1,2,3 szintű felkészítés mellett a magasabb szintű vizsgafelkészítések is folynak HPO 1,2,3. Nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is be tudjuk mutatni a feladatokat, hiszen több vizsgázott kutyánk is van. Emellett igény szerint más típusú vizsgákra is készítünk fel kutyákat (pl.: K99) a gazdi igényei szerint. Segítünk és támogatjuk a vizsgázni szándékozókat.

NYOMKÖVETÉS
A nyomkövetést azoknak ajánljuk, akik eléggé fanatikusak, és a korai kelés nem okoz problémát. Tanítására több módszer is létezik, sikeressége függ a kutyától és az emberi tényezőtől. A lehetőségeket igyekszünk bemutatni és segíteni a felkészülésben, de a pontos és precíz munka érdekében mi is gyakran ellátogatunk Kaposvárról nagyobb tapasztalattal rendelkező szakemberekhez.

ŐRZŐ-VÉDŐ
Az őrző-védő foglalkozás magas szintű szakmai tudást, gyors helyzetelemzést és gyors válaszreakciót követel a segédtől, hogy a kutya eredményes munkát tudjon produkálni. Nem megfelelő hozzáállással több kárt okozunk, mint hasznot. Emiatt ennél a foglalkozásnál nem ajánlott nem hozzáértő segítséget (segédet) igénybe venni, így egyelőre nálunk Kaposváron nincsen lehetőség az őrző-védő foglalkozásra. A Dombóvári Kutyás Egyesülettel és Szalai Péter “B” kategóriás segéddel (több kutya sikeres felkészítésében és verseny segédként többször bizonyított) kutyaiskolánkkal együttműködve történik a tréningezési lehetőség. A kiképzés célja, hogy a kutya minden körülmény között, magas ingerkörnyezetben is kontrollálható, kézben tartható legyen.